söndag 20 december 2009

Nu är det vinter!




Och precis som förra vintern kan vi sitta vid frukostbordet och följa fågellivet utanför. De små liven käkar absolut mer havre än hästarna gör men det är väldigt skojigt att försöka artbestämma dem och se deras beteenden när de slåss om fröna och talgbollarna. För tillfället finns där att välja på talg, solrosfrön, havre, färdig fröblandning och jordnötter. Tänkte lägga ut några äpplen också till koltrastarna. Det är ett fasligt liv här utanför i alla fall och vi har plockat fram både kikare och fågelböcker för att förkovra oss riktigt.


De mera tama djuren uppskattar också snön, möjligen då med undantag för Linus. Han är i och för sig vädigt intresserad av att följa fåglarnas rörelser vid matplatsen, men tycker absolut att det räcker att göra det från sovplatsen vid fönstret. Några äventyr i snön är han måttligt intresserad av. En som däremot gärna busar i snön är vår gamla hund, Zack. Han var nyss ute och lekte fånga snöboll med iver som en valp trots sina 11 år.


Hästarna var också lite extra pigga idag och t.o.m gamla Katja sprätte iväg och slog bakut några gånger när jag var ute och grejade hos dem. Lilla Rosalinda hade sällan mer än en hov i marken när hon studsade omkring med sådan fart att det var omöjligt att fånga henne på bild. Kameran hann helt enkelt inte med och jag var så stelfrusen om fingrarna att det inte gick att ändra inställningarna. Men några vinterlika bilder blev det ändå:



Rosalinda och Katja i snön. En stolpe kom visst ivägen...



Zack letar efter sin snöboll. "Var tog den vägen..?"

1 kommentar:

  1. God Fortsättning på Er!
    Har också konstaterat att utefåglar är ett enkelt alternativ på husdjur som ändå ger en stor glädje! Vi har en hel statarlänga till fågelbord så det räcker nästan att fylla på en gång i veckan. Speciell utfodring till våra skator och hackspettar så låter de bli att störa finkmesarna! Har inte varit ute om dörren så några fina snöbilder kan jag inte prestera.
    Det borde ändå vara någon sorts vårstämning i luften eftersom damerna i hagen är helt stolliga. Nu letar de ju förgäves när det inte finns nåt hingstigt här!

    SvaraRadera